Menu

ΚΥΘΗΡΑ 08/09/2024 – 11/09/2024ΚΥΘΗΡΑ

4 ΜΕΡΕΣ/ 3 ΝΥΧΤΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣH: 08/09/2024-11/09/2024

 1η μέρα 08/09/2024: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΙΣΣΑΜΟΣ  – ΚΥΘΗΡΑ

Συγκέντρωση  στο άγαλμα Ελευθέριος Βενιζέλος & αναχώρηση για το Καστέλι Κισσάμου. Άφιξη στο Καστέλι Κισσάμου. Επιβίβαση στο πλοίο  &  αναχώρηση για τα Κύθηρα  . Άφιξη στο Διακόφτι , επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας την Αγία Πελαγία, τακτοποίηση , διανυκτέρευση.

2η μέρα 09/09/2024: ΑΓ. ΠΕΛΑΓΙΑ – ΑΓ. ΕΛΕΣΣΑ-ΛΙΒΑΔΙ(ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΟΥΝΙ)-ΧΩΡΑ-ΚΑΨΑΛΙ ΑΓ. ΠΕΛΑΓΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αγ. Ελέσσα,  που χτίστηκε το 1871 στη θέση του παλαιότερου ναού, ο οποίος βρισκόταν στον τόπο όπου κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία το 75 μ.Χ. Σχετική παραμονή . Αναχώρηση για το λιβάδι και αμέσως μετά συνεχίζουμε την επίσκεψη στην Χώρα, με τα  κάτασπρα  σπίτια, τους. στενούς δρόμους, τις καμάρες και τα καμπαναριά. Στην είσοδο θα δείτε ένα μικρό πευκοδάσος και την πλατεία σχετική παραμονή για επίσκεψη στο Κάστρο, χτισμένο πάνω σε Βυζαντινό Φρούριο. Θέα στο Κρητικό πέλαγος και μακρύτερα τα Αντικύθηρα και το νησάκι αυγό . Αμέσως μετά αναχωρούμε για  το Καψάλι, το άλλο λιμάνι του νησιού, που είναι συνάμα και η πιο τουριστική γωνιά του νησιού. Σχετική παραμονή για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή  στην  Αγία  Πελαγία. Διανυκτέρευση.

\3η μέρα 10/09/2024: ΑΓΙΑ  ΠΕΛΑΓΙΑ –ΠΟΤΑΜΟΣ –ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΗΣΣΑ-

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ -ΑΓ. ΠΕΛΑΓΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Ποταμό. Είναι το μεγαλύτερο χωριό των Κυθήρων. Είναι κτισμένος στο βόρειο τμήμα του νησιού και αποκαλείται επίσης «της Κυράς το χωριό» εξαιτίας της εικόνας της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα που βρίσκεται στο ιερό ναό της Παναγίας της Ιλαριώτισσας για σχετική παραμονή και αναχώρηση για τον Μυλοπόταμο , παραδοσιακό χωριό, που ήταν κέντρο μίας από τις διοικητικές περιφέρειες του νησιού κατά την Ενετοκρατία. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τον καταρράκτη με την ονομασία Νεράιδα, που σε οδηγεί σε έναν ειδυλλιακό τόπο με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Ένας χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια, μέσα σε μια ρεματιά, χαρακτηρισμένη φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια.  Συνεχίζοντας τον περίπατο γύρο από τον καταρράκτη θα βρείτε τους εγκαταλειμμένους νερόμυλους και τις υπόλοιπες μικρές λίμνες που σχηματίζονται από την διαμόρφωση του εδάφους. Να είστε σίγουρη ότι η τοποθεσία θα σας γοητεύσει θα σας γυρίσει σε άλλες εποχές, μυθικές, παραμυθένιες σε μέρη που κυκλοφορούσαν νεράιδες. Παραμονή για φαγητό και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Παναγία  την  Μυρτιδιώτισσα  όπου βρίσκεται στα δυτικά των Κυθήρων , και  είναι  το  μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού. Επιστροφή στην Αγία  Πελαγία Διανυκτέρευση.

4η μέρα 11/09/2024: ΑΓ. ΠΕΛΑΓΙΑ – ΜΗΤΑΤΑ-ΠΑΛΑΙΟΥΠΟΛΗ -ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ – ΑΓ. ΜΟΝΗ – ΔΙΑΚΟΦΤΙ – ΚΑΣΤΕΛΙ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ   

Πρόγευμα  και αναχώρηση για τα Μητάτα, το χωριό που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο του 2006. Αφού πάρουμε φωτογραφίες την κατεστραμμένη από το σεισμό εκκλησία και την όμορφη θέα θα συνεχίσουμε για  μία βόλτα στις παραλίες του νησιού, όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε και το μπάνιο σας. Ξεκινάμε για Παλαιούπολη, και στη συνέχεια μεταφορά στον Αβλέμονα, ψαροχώρι με μικρό γραφικό λιμανάκι στα ανατολικά του νησιού. Σχετική παραμονή και θα αναχωρήσουμε   για Αγ. Μονή και το Διακόφτι. Αργά το  απόγευμα  αναχώρηση με το πλοίο για Καστέλι Κισσάμου. Άφιξη στο λιμάνι Κισσάμου , επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο Ηράκλειο.

 Τιμή κατ΄άτομο στο δίκλινο: 255

Περιλαμβάνονται:

  • ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΙΣΣΑΜΟ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΚΙΣΣΑΜΟΣ – ΚΥΘΗΡΑ – ΚΙΣΣΑΜΟΣ σε Γ΄θέση .
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* στην Αγία Πελαγία στα ΚΥΘΗΡΑ
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας σε μπουφέ.
  • Πούλμαν για τις μεταφορές – περιηγήσεις σας όπως αυτές αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγός γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

***ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

***ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ