Menu

ΣΥΜΗ -ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ , ΡΟΔΟΣ 27-30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΣΥΜΗ

ΠΡΟΣΚΥΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ  

ΡΟΔΟΣ

27 – 30 Οκτωβρίου ‘22

Αεροπορική 4ήμερη εκδρομή

 

ΠΕΜΠΤΗ 27/10: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΥΜΗ

Πολύ πρωί 06.00 συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και αεροπορικώς πηγαίνουμε στη Ρόδο. Με την άφιξη μας θα μεταφερθούμε στο λιμάνι για να συνεχίσουμε με πλοίο την μεταφορά μας στο όμορφο νησί της Σύμης για να γνωρίσουμε το νησί ή και να προσκυνήσουμε στον Ι.Ν. του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη.

Με την περίπου μιας ώρας διαδρομή με το πλοίο θα φτάσουμε  στο Γυαλό, το λιμάνι της Σύμης που γη και ουρανός σμίγουν σ’ αυτό το πολύχρωμο και γεμάτο ιστορία νησί αντίκρυ από την Μικρασιατική ακτή.  Το καταγάλανο της θάλασσας αντανακλάται πάνω στις ολόφωτες, χαρούμενες προσόψεις των σπιτιών και η Σύμη υποδέχεται τους ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό από τα πολυδιαφημισμένα νησιά.

Αμέσως μετά την άφιξη μας θα επιβιβαστούμε σε πούλμαν και θα  κατευθυνθούμε προς την Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη διανύοντας μία πανέμορφη διαδρομή. Ο χώρος της μονής χαρακτηρίζεται από ανυπέρβλητο φυσικό κάλος και είναι χτισμένη στο μυχό ενός όρμου, του Πανόρμου απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Χρόνος παραμονής μας όπου θα προσκυνήσουμε το θαυματουργό προστάτη της Σύμης, την ασημοντυμένη εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ. Στην συνέχεια και μετά το ευλαβές προσκύνημα μας θα επιστρέψουμε  στην μοναδική ΣΥΜΗ όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10: ΣΥΜΗ – ΡΟΔΟΣ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα έχουμε ελέυθερο χρόνο για να ανακαλύψουμε ομορφιές του νησιού που το διακοσμούν όμορφα παλιά νεοκλασικά σπίτια, πολύχρωμα, το ένα δίπλα στο άλλο ενώ πίσω τους υψώνονται οι απότομες βουνοπλαγιές. Θα το περπατήσουμε, θα το απολαύσουμε, θα ψωνίσουμε τα αναμνηστικά μας και να γευθούμε το ουζάκι μας με μεζέ το περίφημο γαριδάκι (μικρή γαριδούλα) που ψαρεύεται στην περιοχή. Επιστροφή στην Ρόδο νωρίς το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε. Το βράδυ το αξιοποιείτε στην πόλη της Ρόδου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10: ΡΟΔΟΣ – ΛΙΝΔΟΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε, σήμερα και θα αφιερώσουμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε αξιοθέατα και ομορφιές της Ρόδου. Η πρώτη μας στάση για προσκύνημα στην Παναγία Τσαμπίγκα πηγαίνοντας για την επίσκεψή μας στη μοναδική ΛΙΝΔΟ. Είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά σημεία του νησιού, ένα μικρό, λευκό χωριό σήμερα με την Ακρόπολη της να δεσπόζει στην κορυφή του λόφου που σίγουρα αιχμαλωτίζει το βλέμμα όλων των επισκεπτών της. Η Λίνδος ήταν επίσης μία από τις τρείς αρχαίες πόλεις του νησιού, προστατευμένη από την Θεά Αθηνά. Ανάμεσα στα αξιοθέατα, που μπορούμε να επισκεφθούμε, είναι τα όμορφα σπίτια των Λινδίων καπεταναίων, διάσημα για τα βοτσαλωτά τους δάπεδα και η εκκλησία της Παναγίας. Το σπουδαιότερο μνημείο απ’ όλα είναι η Ακρόπολη της Λίνδου, η δεύτερη καλύτερα διατηρημένης της Ελλάδας. Το λινδιακό καράβι, που είναι σκαλισμένο στον βράχο, η αρχαία στοά και ο ναός της Αθηνάς είναι τα σπουδαιότερα από τα μνημεία, που περικλείονται από τα ισχυρά τείχη, αναστυλωμένα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννου του 14ου αιώνα. Χρόνος παραμονής μας στην Λίνδο. Συνεχίζουμε την όμορφη εκδρομή μας για να επισκεφθούμε ένα υπέροχο φυσικό τοπίου της Ρόδου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, τις <<ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ>>. Εδώ επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μία λίμνη. Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού και δημιουργούν ένα μικρό παράδεισο. Μικρός χρόνος παραμονής να αποθανατίσουμε το μοναδικό αυτό τοπίο στις φωτογραφικές μας μηχανές απολαμβάνοντας το περιβάλλον και τον καθαρό του αέρα. Επιστροφή στη Ρόδο και ελεύθερο βράσυ για την βόλτα στην πόλη της Ρόδου.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10: ΡΟΔΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και λίγος ελεύθερος χρόνος πριν την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας αεροπορικώς στο Ηράκλειο όπου θα είμαστε στις  13.40

 

TIMH

490€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1.Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας Ηράκλειο – Ρόδος – Ηράκλειο

  1. Μία διανυκτέρευση στη Σύμη με πρωινό
  2. Δύο διανυκτερεύσεις στη Ρόδο με πρωινό
  3. Όλες οι μεταφορές που χρειάζονται από/ προς αεροδρόμιο και λιμάνι
  4. Μεταφορά στον Πανορμίτη
  5. Ημερήσια εκδρομή στην Ρόδο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  1. Φόροι αεροδρομίου 35€
  2. Είσοδοι σε χώρους επίσκεψης εφόσον χρειαστούν
  3. Δημοτικοί φόροι