Menu

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 08/11/2024 -15/11/2024Κρήτη-Καππαδοκία

8αξέχαστες Ημέρες στη Γη των Θρύλων & των Προγόνων!

08 -15Νοεμβρίου

Σμύρνη,Παμούκαλε,Ικόνιο,Προκόπι,Καισάρεια,Αρχελαΐς,

Περίστρεμμα, Καρβάλη,Άβανος,Uchisar,Μαλακοπή,Αφιόν

 Ημέρα 1η–Παρασκευή 08 Νοεμβρίου ΗΡΑΚΛΕΙΟ –Αθήνα- ΣΜΥΡΝΗ

Αναχώρηση από Ηράκλειο το μεσημέρι στις 14:35 και άφιξη το απόγευμα στις 18.25 στην Σμύρνη με πτήση της Aegean! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και γνωριμία με την ελληνόφωνη ξεναγό μας. Διαμονή με βραδινό φαγητό στo Kaya Prestige 4*.

Ημέρα 2η–Σάββατο 09 ΝοεμβρίουΣμύρνη-Ιεράπολη/Παμούκκαλε (223 Km)

Ξεκινάμε με καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε με το υπερσύγχρονο λεωφορείο μας προς την καταπληκτική Ιεράπολη/Παμούκκαλεέναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά.

Το Παμούκκαλε, το “Κάστρο από Βαμβάκι”, είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο.

Διαμονή με βραδινό φαγητό στo Adempira Termal & Spa Hotel 5*.

Ημέρα 3η–Κυριακή 10 Νοεμβρίου Ιεράπολη/Παμούκκαλε-Ικόνιο (393 Km)

Ξεκινάμε με καλό Καφέ και πρωινό από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές καιμέσω μιας πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου, θα φτάσουμε στο Ικόνιο , την πόλη των αντιθέσεων που θεωρείται η Μέκκα της Τουρκίας. Θα περιηγηθούμε θαυμάζοντας πολλά μνημεία, φτάνοντας στο αρχαιολογικό μουσείο μετά το πάρκο Αλαντίν, θα δούμε τη γαλλική εκκλησία, το μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά, και θα καταλήξουμε στο τζαμί Αλαντίν που χτίστηκε το 1220.Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Ozkaymak Konya Hotel 5*

Ημέρα 4η–Δευτέρα 11 Νοεμβρίου Ικόνιο- Προκόπι/Νεβσεχίρ (243Km)

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας σε αυτό το ξενοδοχείο, παίρνουμε τις αποσκευές μας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς  την Καππαδοκία κάνοντας στάση στο μεγαλύτερο Καραβάν Σαράι  της ανατολής το Σουλτάν Χάνι. Στην συνέχεια περνώντας από την πόληAksarayi,(Αρχελαΐς) πηγαίνουμε στην κοιλάδα Περίστρεμμα. Κατεβαίνουμε τα 365 σκαλοπάτια προς την κοιλάδα για να επισκεφτούμε της λαξευτές εκκλησίες που είχαν φτιάξει η χριστιανοί επιλέγοντας αυτή την περιοχή για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους. Μετά επισκεπτόμαστε την Καρβάλη την πατρίδα του Αγίου Γρηγορίου Ναζιανζηνού. Τελικός μας προορισμός το Προκόπι όπου θα μείνουμε για 3 βράδια.Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Perissia Hotel & Convention Center 5*.

Ημέρα 5η– Τρίτη 12 Νοεμβρίου  Προκόπι/Νεβσεχίρ-Καισάρεια (20Km)

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την περιοχή! Υπόσκαφες εκκλησίες και απίστευτοι σχηματισμοί από πορώδη πέτρα που συναρπάζουν τον κάθε ταξιδιώτη. Θα επισκεφθούμε το υπαίθριο μουσείο του Κοράματος και την ομώνυμη κοιλάδα (Goereme)των περιστεριών με τις 360 υπόσκαφες εκκλησίες και τις 30 διάσημες υπόγειες πολιτείες. Το Uchisar, την Άβανο, διάσημη για τα εργαστήρια κεραμικής και ειδών λαϊκής τέχνης πού είναι δίπλα στον Ποταμό Άλυ(το Κόκκινο Ποτάμι). Θα σταματάμε συχνά για να τραβάμε φωτογραφίες με τις Νεραϊδοκαμινάδες.

Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τοπικούς χορούς και Χορούς Oriental!

Διαμονήμεβραδινόφαγητόστο Perissia Hotel & Convention Center 5*.

Ημέρα 6η– Τετάρτη 13 Νοεμβρίου Καισάρεια

Μετά το πρωινό  επισκεπτόμαστε  την υπόγεια πόλη της Μαλακοπήςκαι στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Καισάρεια την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας,Πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου.

Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3.000 π.Χ. Είναι κτισμένη σε μια πολύ εύφορη πεδιάδα με φόντο την «χιονισμένη» πυραμίδα του Ερζιγιέτ του αρχαίου βουνού Αργαίου, του ηφαιστείου που είναι δημιουργός των εκπληκτικών τοπίων της Καππαδοκίας. Θα εντυπωσιαστούμε από το άρτιο οδικό της δίκτυο, τη γενική καθαριότητα, τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα μοντέρνα κτίρια και την κεντρική πλατεία της.Μεταξύ άλλων θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τείχη του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζεται το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά. Μετά το δείπνο προαιρετικήβραδιά με τους Δερβίσηδες.

Διαμονήμεβραδινόφαγητόστο Perissia Hotel & Convention Center 5*.

Ημέρα 7η– Πέμπτη 14 Νοεμβρίου Καισάρεια- Αφιόν Καραχισάρ(544 Km)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με τις αποσκευές μας και επισκεπτόμαστε το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Με διάφορες στάσεις θα φτάσουμε στο Αφιόν Καραχισάρ αργά το απόγευμα. Θα περπατήσουμε το Ουζούν Τσαρσι.Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Orucoglu Hotel 5*.

 Ημέρα 8η– Παρασκευή 15 Νοεμβρίου Αφιόν- Σμύρνη Αναχώρηση (330 Km)

Μετά το πρωινό μας με τις αποσκευές και με διάφορες στάσεις στον δρόμο επιστρέφουμε στην Σμύρνη. Εάν έχουμε χρόνο θα κάνουμε και μια περιήγηση της Σμύρνης και μετά πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο για αναχώρηση για Κρήτη.

 
Τιμή ανά ενήλικα σε δίκλινο 799 €
3ος ενήλικας σε τρίκλινο δωμάτιο 759 €
Παιδί 2 – 11 ετών στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς 759
Μονόκλινο δωμάτιο 999 €

 Περιλαμβάνονται:

✅Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Αθήνα- Σμύρνη – Αθήνα- Ηράκλειο με πτήση της AegeanAirlines!

✅Μία χειραποσκευή έως 8kg και μία βαλίτσα έως 23kg ανά επιβάτη

✅Μεταφορές με μοντέρνα κλιματιζόμενα λεωφορεία βάσει προγράμματος

✅Εφτά(7) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

✅Όλες οι εκδρομές όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα με έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό

✅Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού

✅Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

✅Ταξιδιωτική Ασφάλεια με κάλυψη Covid

✅ΦΠΑ

Δεν Περιλαμβάνονται:

❌Φόροι Αεροδρομίων 180 Ευρώ

❌Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς χώρους και όπου αλλού απαιτούνται.

❌Προαιρετικές εκδρομές και δράσεις (όπως αερόστατα, Βραδιά Δερβίσηδων, Καππαδοκική Βραδιά)

❌Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

❌Προσωπικά έξοδα

Ξενοδοχεία

Kaya Prestige 4 *ή παρόμοιο

Adempira Thermal & Spa Hotel 5*ήπαρόμοιο

OzkaymakKonya Hotel 5* ήπαρόμοιο

Perissia Hotel & Convention center 5* Cappadokia ήπαρόμοιο

Orucoglu Hotel5* ή παρόμοιο

 Πτήσεις:

08/11/2024        Ηράκλειο –Αθήνα          14:55 – 15:50    A3 315

Αθήνα – Σμύρνη            17:55 – 19:50    A3 996

15/11/2024        Σμύρνη -Αθήνα  20:35 – 20:35    A3 997

Αθήνα – Ηράκλειο         23:30 – 00:20    A3 328

Πολιτική πληρωμών και απαραίτητα έγγραφα:

  1. Απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα για κρατήσεις: ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων όπως αναγράφονται στις ταυτότητες/διαβατήρια, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, τηλέφωνα επικοινωνίας.

Ακυρωτική πολιτική:

Δυνατότητα ακύρωσης της κράτησης μέχρι 3 Οκτωβρίου χωρίς ακυρωτικά.

Από 4 Οκτωβρίου 50% κόστος ακύρωσης.

Από 15 Οκτωβρίου 100% κόστος ακύρωσης.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια (κατά προτίμηση) ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες και ημερομηνία έκδοσης κάτω της 15ετίας.

Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.