Menu

ΠΡΑΓΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 23/12/2021 – 28/12/2021ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΠΡΑΓΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ 6 ημέρες

ΜΕ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AEGEAN AIRLINES

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:23/12/21-28/12/21

1η  ΗΜΕΡΑ:ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ– ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα.  Άφιξη στην ‘‘χρυσή πόλη’’ και συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και η ξενάγηση μας αρχίζει με το μοναστήρι του Στράχοβ  και το Λορέττο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη  συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, την Ακρόπολη της Πράγας που απλώνεται πάνω στο λόφο της ΜάλαΣτράνα και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου και στην ‘‘βασιλική’’ του Αγ. Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με το  ‘‘Μικρό μέρος’’ (ΜάλαΣτράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Κατόπιν θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το  Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Aποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

2η  ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ -ΚΑΤΟΒΙΤΣΕ- ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Κρακοβία. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε την πόλη Κατοβίτσε , όπου θα κάνουμε στάση για να γνωρίσουμε την πολύ γραφική Παλιά Πόλη. Θα συνεχίσουμε για τον τελικό προορισμό μας σήμερα και μία   από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας, από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της Ευρώπης που είναι ευτυχώς ανέγγιχτη από την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , την Κρακοβία.Υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1038 έως το 1569.Μια πρώτη βόλτα στην πόλη με την παρουσία πάντα του έμπειρου αρχηγού που σας συνοδεύει, θα αποτελέσει την καλύτερη εισαγωγή για όσα θα δούμε στην αυριανή μας ξενάγηση.

3η  ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινούμε την ξενάγηση από την παλιά πόλη της, που έχει πλούσια αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, με πολλά μπαρόκ και γοτθικά δείγματα. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα αρχοντικά της Κρακοβίας έχουν να επιδείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την εβραϊκή γειτονιά Κάζιμιερτς, με τις επτά συναγωγές, θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο του Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το Πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης με την Εκκλησία Μαριάτσκι (Βασιλική της Παναγίας). Αφιερωμένη στην Παναγία, είναι ο ναός όπου ο -αγιοποιηθείς πλέον- Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ διετέλεσε επί μακρόν εφημέριος πριν γίνει επίσκοπος της πόλης και αργότερα καρδινάλιος. Από το καμπαναριό της επιβλητικής εκκλησίας, κάθε μία ώρα, ειδικά επιφορτισμένος για το σκοπό αυτό τρομπετίστας παίζει μια μελωδία που απλώνεται σε όλη την πλατεία. Το δε αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, στο κέντρο της πλατείας, το κέντρο του εμπορίου των υφασμάτων για αιώνες, θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας. Απόγευμα ελεύθερο.

4η  ΗΜΕΡΑ:ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Πρωινή εκδρομή  στα περίφημα αλατωρυχεία της Wieliczka, σε απόσταση μόλις 15 χλμ από το κέντρο της Κρακοβίας. Τα αλατωρυχεία έχουν ιστορία 700 ετών και εκτείνονται σε  περισσότερα από 300 χιλιόμετρα υπόγειων στοών. Μία στοά μάλιστα έχει διαμορφωθεί σε παρεκκλήσι προς τιμήν του Ευλογημένου Κίνγκα, προστάτη Αγίου των εργαζομένων σε ορυχεία. Η «αλατόγλυπτη» εκκλησία έχει σκαλιστεί, εξ ολοκλήρου, από τους ίδιους τους αλατωρύχους οι οποίοι έφτιαξαν ακόμη και τους πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού. Στη συνέχειαθα κατευθυνθούμε στο σημείο όπου παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει εβδομήντα και πλέον χρόνια από την απελευθέρωση των εγκλείστων του κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί ακόμα και σήμερα φρίκη. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της Πολωνικής πόλης Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βoρειοδυτικά της Κρακοβίας, εκεί όπου οι Ναζί μετέτρεψαν τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο φρικτότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό που σοκάρει τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei» (Η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή τέτοιων υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο έργο αυτό. Η σημερινή μας επίσκεψη απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθούμε μπροστά στα εκθέματα με προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν νηπιακής ηλικίας όταν δολοφονήθηκαν. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο που δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες ετησίως, είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης.  Επιστροφή στην Κρακοβία και χρόνος ελεύθερος.

5η  ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ –ΖΑΚΟΠΑΝΕ- ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Μετά το πρόγευμαθα κατευθυνθούμε νότια της Κρακοβίας κοντά στα σύνορα της Σλοβακίας. Το Ζακοπάνε είναι φωλιασμένο στα όρη Τάτρα, δημοφιλές θέρετρο της Πολωνίας, τόσο τον χειμώνα όπου το επισκέπτονται σκιέρ για τις όμορφες πίστες του όσο και όλο τον υπόλοιπο χρόνο όπου προσφέρεται για πεζοπορία και ορειβασία. Ο κεντρικός πλατύς πεζόδρομος της πόλης και τα κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια του θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή, τέλη του 18ου αιώνα, όπου προσέλκυσε ανθρώπους των τεχνών της Πολωνίας και λόγω των ορυχείων και της μεταλλουργίας που αναπτύχθηκε στην περιοχή εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας , την Μπρατισλάβα.

6η  ΗΜΕΡΑ:ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ –ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ –  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για την περιήγηση στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Θα δούμε την Παλιά Πόλη και το Κάστρο της. Χρόνος ελεύθεροςκαι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

}  Αεροπορικά εισιτήρια  Ηράκλειο– Πράγα&Μπρατισλάβα – Ηράκλειο με πτήσεις AegeanAirlines

}  1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.

}  1 χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο

}  Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια

}  1 διανυκτέρευση στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.

}  3 διανυκτερεύσεις στη Κρακοβία  σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

}  1 διανυκτέρευση στην Μπρατισλάβα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό

}  Ξενάγηση της Πράγας.

}  Επίσκεψη στο Κατοβίτσε

}  Ξενάγηση της Κρακοβίας

}  Ξενάγηση στα Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα

}  Ξενάγηση στο Άουσβιτς

}  Εκδρομή στο Ζακοπάνε

}  Περιήγηση στην Μπρατισλάβα

}  Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.

}  Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.

}  Ενημερωτικά έντυπα.

}  Φόροι διαμονής

}  Φ.Π.Α


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων (75 €).
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΆ ΑΤΟΜΟ
ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ/ΥΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΟΥ ΠΑΙΔΙ 2-12 ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ ΦΟΡΟΙ ΑΕΡ.
 CHRISTMAS 6 Ημέρες 23/12-28/12 Α3   HER  -PRG

A3   BTS – HER

VIENNA HOUSE DIPLOMAT 4*S

VIENNA HOUSE ANDELS  4*

PARK IN 4*

775 € 120 € 675 75 €